درباره این که خشونت چیست و حد و حدود آن کدام است؟ تفسیرهاى مختلفى در مباحث جامعه اسلامى، جامعه شناختى و لغوى ارائه شده است. برخى خشونت را شیوه هاى خلاف نرم یا برخلاف طبع فرد و جامعه مى گویند. برخى مى گویند خشونت، سوءاستفاده از قدرت است. معناى دیگرى که مصداقى تر است، حمله هاى غیرقانونى به آزادى ها که جامعه رسماً یا ضمناً براى افراد خود قائل گردیده، خشونت است. حمله به تجمع یا تظاهرات مردم، نوعى خشونت است.
در یک سطح فراتر، خشونت را مساوى با نابردبارى مذهبى، تحمل ناپذیرى فکرى و عدم مماشات با رقباى ى، در قبال بردبارى مذهبى، ى و دیگرپذیرى بیان کرده اند. لذا افرادى که خشونت ندارند، رقیب خود را مى پذیرند، دیگران را هم به نوعى در عرصه هاى اجتماعى مورد توجه قرار مى دهند و مذاهب یا روش هاى ى دیگر را مى پذیرند، ولى خشونت گرایان معمولاً چنین چیزى را برنمى تابند. به تعبیر دیگر به تحمیل یا حذف دیگران مى پردازند و از روش هاى غیرمنطقی و غیرقانونی استفاده مى کنند.
در بحث هاى مختلفى که جامعه شناسان دارند، تعاریف مختلفى وجود دارد. بعضى ها به نادرستى، خشونت را قاطعیت و عدم چشم پوشى مطلق از خطاهاى متهمان و مجرمان مى دانند. این کاربرد در مقابل رفتار سهل انگارانه مجریان قانون است. یعنى افرادی که خشونت دارند، در عرصه هاى قانونى و حقوقى، دقیقاً مى خواهند حکم قانون را پیاده کنند و به یک معنا اهل رأفت و مسامحه کارى نیستند. در مقابل، کسانى هستند که این ویژگى را ندارند.
از این تعریف ها، شاید بتوان قدر جامعى به دست آورد. معمولاً خشونت یک امر غیرعادی و اقدام علیه جان یا مال یا عِرض افراد است، به گونه ای که در قانون، عرف و طبع انسانى چنین چیزى وجود ندارد. این ها مصادیق خشونت است. گاهى فقط به قانون یا مصادیق آزادى ها پرداختند و این ها را مورد توجه قرار دادند
در ادامه مطالب با ما همراه باشید
خشونت ,مى ,هاى ,جامعه ,ها ,مختلفى ,که خشونت ,خشونت است ,خشونت را ,توجه قرار ,مى گویند
درباره این سایت